Κατηγορίες

Μηχανήματα Αμμοβολής Πιεστικού Τύπου

Μηχανήματα Αμμοβολής Πιεστικού Τύπου

Οι καμπίνες πιεστικού τύπου είναι σχεδιασμένες για συνεχής και βαριές εργασίες καθαρισμού ακόμα και των πιο δύσκολων επιφανειών.

Είναι 3 με 4 φορές πιιο ισχυρές και πιο παραγωγικές από τις αντίστοιχες αναρροφητικές, καθώς το υλικό εκτοξεύεται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Η υψηλή παραγωγικότητα μας ενδιαφέρει κυρίως, όταν έχουμε να καθαρίσουμε μεγάλη επιφάνεια ή πρέπει να αφαιρέσουμε πολύ σκουριά, πολλά στρώματα βαφής ή βαριές οξειδώσεις. Η υψηλή ταχύτητα εκροής της άμμου οφείλεται σε ένα δοχείο πίεσης που βρίσκεται ενσωματωμένο στον πυθμένα της καμπίνας και από εκέι μεταφέρεται το υλικό προς το ακροφύσιο, με πολύ μεγάλη πίεση. Το πιεστικό δοχείο διαθέτει ανθεκτικά μέρη τα οποία απαιτούν ελάχιστη συντήρηση.

Τα πιο συνηθισμένα μοντέλα κατασκευάζονται σε μήκος από 1,10m έως 1,80m ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Τα τοιχώματα της αμμοβολής κατασκευάζονται από χοντρή λαμαρίνα 2mm, ηλεκτροστατικά βαμμένη σε μπεζ χρώμα, ή σε οποιοδήποτε χρώμα της αρεσκείας σας ενώ εσωτερικά των τοιχωμάτων τοποθετούμε ελαστικό φύλλο αμμοβολής ανθεκτικό στον εκφεδονισμό των κόκκων της άμμου.

Η απορρόφηση και κατακράτηση της άμμου γίνεται από ξεχωριστή φιλτρομονάδα η οποία μπορεί να εγκατασταθεί στο πλαϊ ή πίσω από την αμμοβολή ή ακόμα και σε άλλο δωμάτιο. Ο καθαρισμός των φίλτρων γίνεται αυτόματα και τα υπολείμματα της αμμοβολής αποθηκεύονται σε ένα συρτάρι χωρίς την παραμικρή διαφυγή σκόνης στο εργασιακό περιβάλλον.

Η παροχή αέρα που απαιτείται κατά την αμμοβολή είναι γύρω στα 6 bar. Για να πετύχουμε συνεχή ροή υλικού στην παραπάνω πίεση, απαιτείται ένα κομπρεσέρ από 15ΗΡ εώς 100ΗΡ αναλόγως της διατομής του ακροφύσιου που θα τοποθετήσουμε.

Στο εργοστάσιό μας στον Ασπρόπυργο διαθέτουμε εγκατεστημένα μηχανήματα για επίδειξη, όπου μπορείτε να φέρετε τα προϊόντα σας και να τα δοκιμάσετε επί τόπου.